Εισαγωγή στη θετική σκέψη


Οι περισσότεροι άνθρωποι δεν έχουν θετική σκέψη. Έχουν διαπαιδαγωγηθεί να σκέπτονται αρνητικά. Κυριαρχούνται από φόβο και δεν έχουν πίστη ούτε στον εαυτό τους. Εκφράσεις όπως «και μη χειρότερα», «ας τα λέμε καλά», «απ’ το κακό στο χειρότερο» είναι οι πιο συνηθισμένες.

Πώς όμως διαπαιδαγωγείται κάποιος να επιλέγει το άγχος, τον φόβο, την ζήλια, το μίσος και την καταστροφή;

Κάθε άνθρωπος από παιδί καταγράφει στη μνήμη του τους γονείς, τα μεγαλύτερα αδέλφια, θείες και θείους, ακόμη και τους οικογενειακούς φίλους.

Οι γονείς βεβαίως παίζουν τον πρώτο ρόλο. Ο άνθρωπος αναπαράγει συμπεριφορές. Θα παρατηρήσετε ότι σε πολλές περιπτώσεις, ότι άσχημο έχει συμβεί στη ζωή του πατέρα, συμβαίνει και στη ζωή του γιου. Η κόρη ακολουθεί τη ζωή της μητέρας και κάνει σχεδόν τα ίδια λάθη. Μπορείτε να το πείτε κάρμα ή μοίρα.

Όπως κι αν το πείτε, αυτό που συμβαίνει πραγματικά είναι η «μεταβίβαση αρνητικής ενέργειας – αρνητικής σκέψης».

Η αρνητική σκέψη φέρνει αρνητικά αποτελέσματα στη ζωή των ανθρώπων. Όταν φοβόμαστε αντί να πιστεύουμε, η αποτυχία είναι το φυσικό επακόλουθο. Όταν αμφιβάλουμε και δεν αποφασίζουμε, χάνεται η ευκαιρία. Όταν μισούμε αντί να αγαπούμε, έρχεται η καταστροφή.

Υπάρχει θεραπεία;

Βεβαίως και υπάρχει!

Ακόμη όμως κι αν πειστούμε για να καταβάλουμε την προσπάθεια, να καταργήσουμε τα αρνητικά συναισθήματα και τις αρνητικές σκέψεις με εργαλείο τη λογική, δεν έχουμε πολλές πιθανότητες επιτυχίας.

Η λύση είναι να αντικαταστήσουμε τις αρνητικές σκέψεις με θετικές, την ώρα που ο εγκέφαλος έχει πλήρη λειτουργία στο δεξιό ημισφαίριο (θετικές δηλώσεις) και την αρνητική ενέργεια με θετική, χρησιμοποιώντας χρωματικές ακτίνες που η ποιότητα τους βρίσκεται σε αντιστοιχία με το ενεργειακό μας σώμα (προγραμματισμός του φωτός). Επίσης πολύ σημαντικό είναι να απαλλαγούμε από ενοχές, θυμό, φοβίες κλπ. (τεχνική της αναδρομής).

                               Θετικές δηλώσεις
[ . . Οι δυνάμεις μου αυξάνονται και βελτιώνομαι μέρα με τη μέρα.
Δεν υπάρχει κάτι που να μπορεί να σταματήσει τη πρόοδο μου και προοδεύω σε όλους τους τομείς.
Αποκτώ όλο και περισσότερη κατανόηση για τον εαυτό μου και για το σύμπαν.
Έχω σεβασμό για το σύμπαν.
Έχω σεβασμό για τον εαυτό μου.
Έχω ελεύθερη βούληση και σύμμαχο το ίδιο το σύμπαν, ώστε να πραγματοποιήσω αυτά που επιθυμώ.
Δεν θα στραφώ ποτέ προς την αμφιβολία και το φόβο.
Έχω νικήσει την αμφιβολία.
Έχω νικήσει το φόβο.
Γιατί έχω πίστη.
Έχω επιθυμία.
Έχω θετική σκέψη.]

Αυτές οι δηλώσεις γίνονται λίγο πριν την έξοδο στο συνειδητό επίπεδο εγρήγορσης, σε κάθε συνεδρία του σεμιναρίου και αφού είναι σίγουρο, ότι ο εγκέφαλος του κάθε συμμετέχοντος βρίσκεται στο σωστό επίπεδο δεκτικότητας. Και είναι αποτελεσματικές.

                               Προγραμματισμός του φωτός

Αυτός είναι ο προγραμματισμός της «αύρας» που διδάσκει η «υπεροχή του φωτός», μια αρχαία μαντική τεχνική των Incas που έχει αποκωδικοποιήσει την ενεργειακή μας υπόσταση και την σύνδεσή της με την αντίληψή μας.

Η «υπεροχή του φωτός» διδάσκει ότι το ενεργειακό μας σώμα έχει επτά κέντρα περιμετρικά του φυσικού σώματος και ένα κέντρο εσωτερικά, που μετακινείται ανάλογα με ότι αισθανόμαστε και σκεπτόμαστε.

Κάθε κέντρο ενέργειας εκπέμπει διαφορετικό χρώμα. Συνολικά τα χρώματα είναι επτά. Τα επτά μονοχρωματικά χρώματα της ανάλυσης του φωτός (ουράνιο τόξο).

Κάθε κέντρο έχει εννέα σημεία ελέγχου. Τα σημεία ελέγχου καταγράφονται οραματικά στα πέντε κανονικά στερεομετρικά σχήματα -που κατά τον Πυθαγόρα αντιστοιχούν στα τέσσερα στοιχεία και την πεμπτουσία (πέμπτη ουσία)- και η επίδραση της μετακίνησής τους είναι υπεύθυνη, για τον τρόπο με τον οποίο αντιλαμβανόμαστε.

Με ακτίνες που παράγουμε οραματικά με βάση τα επτά χρώματα και τα πέντε σχήματα, μετακινούμε τα σημεία ελέγχου, με αποτέλεσμα την αποβολή της αρνητικής ενέργειας και την αντικατάστασή της με θετική. Επίσης διευρύνοντας τα όρια της αντίληψής μας, καθιερώνουμε την θετική σκέψη ως μοναδική επιλογή.

                                Τεχνική της αναδρομής

[Για να εφαρμόσετε την τεχνική της αναδρομής, εισέλθετε στο επίπεδο του δημιουργικού οραματισμού ή στο εργαστηριακό επίπεδο.

Αν εφαρμόσετε την τεχνική της αναδρομής από εργαστηριακό επίπεδο, χρησιμοποιήστε τη δυτική οθόνη του εργαστηρίου σας.

Εισέλθετε στο επίπεδο αναδρομής.

Μετά οραματιστείτε ένα γεγονός από το παρελθόν, σαν να το ξαναζείτε. Θυμηθείτε λεπτομέρειες από το γεγονός αυτό και τα συναισθήματα που σας προκάλεσε.

Ύστερα δείτε πάλι το γεγονός αυτό σαν παρατηρητής, δείτε τον εαυτό σας να ζει αυτό το γεγονός και σηκώστε διανοητικά το δεξί σας χέρι.

Ενώνοντας τον αντίχειρα και τον μέσο, ευλογείστε όσους έλαβαν μέρος σε αυτό το γεγονός, συμπεριλαμβανομένου και του εαυτού σας.]

Αυτή είναι η τεχνική που κλείνει το πρώτο επίπεδο της μεθόδου. Όταν εφαρμόζεται τακτικά, λειτουργεί θεραπευτικά και απαλλάσσει από τις άγκυρες που μας κρατούν δυστυχισμένους.



Ιστοσελίδα C. R. M.